Διαθέσιμη προς παραγγελία είναι η νέα γενιά της Viper, με την Dodge να ανακοινώνει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τις τιμές του εντυπωσιακού μοντέλου, οι οποίες ξεκινούν από 97.395 δολάρια στις HΠΑ.

H ολοκαίνουρια SRT Viper τροφοδοτείται από τον θηριώδη V10 κινητήρα 8,4 λίτρων, με την απόδοση να ανέρχεται στους 640 ίππους και τη ροπή στα 813 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αγωνιστικού κιβωτίου έξι σχέσεων Tremec TR6060, διαθέτοντας και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα 0-100 έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-400 σε 11,5’’, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου έχει τοποθετηθεί ESP και traction control, τα οποία όμως μπορούν να απενεργοποιηθούν, διαθέτει φρένα της Brembo, το καπό είναι από ανθρακονήματα και το υπόλοιπο αμάξωμα από αλουμίνιο, με τα ελαστικά Pirelli P Zero Z-rated να έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για τη Viper. Οι ζάντες είναι 18 και 19 ιντσών σε τρία διαθέσιμα χρώματα (μαύρο ματ, μαύρο γυαλιστερό και ασημί).

Το εσωτερικό είναι πιο πολυτελές από ποτέ, με τα δερμάτινα καθίσματα της Sabelt να είναι ίδια με αυτά των Ferrari, το ηχοσύστημα είναι της Harmon Kardon, με τον πίνακα οργάνων να είναι πλέον ψηφιακός. Εκτός από την απλή έκδοση, υπάρχει η GTS η οποία έχει ενεργή ανάρτηση Bilstein DampTronic και επιπλέον λεπτομέρειες στην καμπίνα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ τη νέα SRT Viper

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης