Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini προχώρησε στην παρουσίαση της νέας και αναβαθμισμένης Huracan GT3 EVO2, η οποία αποκτά αεροδυναμικές αλλά και μηχανικές αναβαθμίσεις, που της παρέχουν  περισσότερη δύναμη εντός πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν το εξωτερικό του αμαξώματος με απώτερο σκοπό την καλύτερη αεροδυναμική αλλά και τη μείωση του βάρους. Το νέο bodykit ξεχωρίζει από την πίσω θηριώδη αεροτομή αλλά και τον ανασχεδιασμένο διαχύτη. Νέες είναι και οι εισαγωγές αέρα σε καπό και οροφή ενώ το σώμα του οχήματος είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, με το δάπεδο μάλιστα να έχει ενισχυθεί με το υλικό Zylon για ακόμα καλύτερη αντοχή.

Το ογκώδες και ρυθμιζόμενο πίσω φτερό είναι στερεωμένο σε κολόνες από κράμα αλουμινίου, εμπνευσμένες από την STO, όσο τα πλαϊνά παράθυρα από πλεξιγκλάς έχουν βιδωθεί επάνω στο πάνελ της πόρτας σε ειδικά ενισχυμένο σημείο. Στο εσωτερικό τώρα, το roll cage έχει επανασχεδιαστεί εξ’ολοκλήρου έχοντας δύο πρόσθετες πίσω κολόνες και πλαϊνές βάσεις από Kevlar για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σχετικά με τον V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα που χρησιμοποιεί το μοντέλο, αυτός έχει πλέον 10 πεταλούδες με βαλβίδες από τιτάνιο που ελέγχονται ηλεκτρονικά και αυξάνουν την απόκριση του γκαζιού. Μάλιστα η εταιρία αναφέρει πως όλο το σύστημα στερεώνεται σε μόλις τέσσερις βίδες ώστε η συντήρηση του να γίνεται εύκολα και γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραδόσεις της Huracán GT3 EVO2 αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες του απερχόμενου Huracán GT3 EVO θα μπορούν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση στις προδιαγραφές EVO2. Το μοντέλο θα κάνει  ντεμπούτο στον 24ωρο αγώνα Daytona 2023.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης