Οι δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου Leon συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο από σχεδιαστικής πλευράς, με τους μηχανικούς να κάνουν τις απαραίτητες αξιολογήσεις των μηχανικών τμημάτων σε ακραίες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του Leon εθεάθη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, κάπου στη βόρεια Ευρώπη. Το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο διακρίνεται η αθλητική σιλουέτα, η νέα μάσκα που θυμίζει έντονα το Tarraco και το μυώδες πίσω τμήμα. Το ισπανικό hatchback βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις και αυξημένο μεταξόνιο, γεγονός που ευνοεί την ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Η καμπίνα είναι πλήρως αναβαθμισμένη, τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και αισθητικής. Όπως έχει γίνει γνωστό, είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου VW που εξοπλίζεται με το πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων με λειτουργία over the air.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οθόνη του δουλεύει όπως ένα σύγχρονο smartphone και χαρακτηρίζεται για τις εκπληκτικές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Τα παραδοσιακά κουμπιά και οι διακόπτες καταργούνται, ενώ ακόμη και το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται με πλήκτρα αφής. Επίσης, το νέο Leon θα διαθέτει προαιρετικά ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Όσον αφορά στους κινητήρες δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με τους 1.0 TSI, 1.5 TSI και 1.5 TDI να βρίσκονται κάτω από το καπό. Επίσης, δεν θα λείψει και η plug-in hybrid έκδοση. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης