Έπειτα από την οριστική ακύρωση του Grand Prix Γαλλίας, που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Ιουνίου, η Formula 1 ανακοίνωσε ότι η σεζόν θα ξεκινήσει από την Αυστρία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Chase Carey, επικεφαλής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συγκεκριμένα, ο CEO της F1 δήλωσε ότι το σχέδιο για το αναθεωρημένο καλαντάρι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και στόχος είναι να πραγματοποιηθούν 15 με 18 αγώνες.

«Είμαστε πλέον βέβαιοι για το πρόγραμμα. Η έναρξη της σεζόν θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο από την Ευρώπη, με το πρώτο Grand Prix να γίνεται στην Αυστρία το τριήμερο 3-5/7. Θα συνεχιστούν τον Αύγουστο κι ένα διάστημα του Σεπτεμβρίου, επίσης στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα επισκεφθούμε την Ευρασία, την Ασία και την Αμερική. Θα ολοκληρώσουμε τη σεζόν τον Δεκέμβριο στο Μπαχρέιν πριν το παραδοσιακό φινάλε στο Άμπου Ντάμπι, έπειτα από 15-18 αγώνες.

»Οι πρώτοι αγώνες πιθανότατα θα είναι χωρίς κοινό, αλλά ελπίζουμε οι θεατές να γίνουν μέρος των αγώνων όσο προχωρά η σεζόν. Πρέπει να επιλύσουμε κάποιες διαδικασίες, όπως την είσοδο των ομάδων και των συνεργατών μας στις εκάστοτε χώρες. Φυσικά η υγεία και η ασφάλεια των εμπλεκομένων αποτελεί για εμάς προτεραιότητα» ανέφερε ο Carey.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης