Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό στην Αττική οδό όπου ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος έχασε τη ζωή Τα τζάμια στα αυτοκίνητα δεν σπάνε ούτε με μπουνιές ούτε με κλωτσιές… του μέσα στο πολυτελές SUV που οδηγούσε, αποφασίσαμε να δούμε τι ισχύει στην πράξη, όταν επιβάτες ενός οχήματος εγκλωβιστούν μέσα σε αυτό.

Παίρνουμε την περίπτωση που βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο και έχουν μπλοκάρει οι κλειδαριές και τα παράθυρα, άρα δεν μπορούμε να βγούμε. Φανταζόμαστε δύο ακραία αλλά όχι απίθανα σενάρια. Το πρώτο να έχει πάρει φωτιά το αυτοκίνητο και το δεύτερο να έχει πέσει στη θάλασσα.

Δείτε τον τρόπο που μπορείτε να σπάσετε το τζάμι ενός αυτοκινήτου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψυχραιμία και τρόπος…
Το βασικότερο από όλα είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι, όσο αυτό είναι εφικτό. Πρώτα βγάζουμε τη Όσο και να.. κλωτσάτε το τζάμι αυτό δε σπάει… Χρειάζεται να έχετε ένα ειδικό gadget… ζώνη ασφαλείας και μετά προσπαθούμε να ανοίξουμε τις πόρτες ή τα τζάμια. Αν έχουν μπλοκάρει θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα τζάμια δεν σπάνε εύκολα (εκτός και εάν είστε… μποξέρ) ούτε με μπουνιές ούτε με κλοτσιές. Μία λύση είναι να βγάλετε το προσκέφαλο και από την πλευρά που είναι τα σίδερα να χτυπήσετε με πολύ δύναμη. Και σε αυτή την περίπτωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να σπάσουμε το τζάμι.

Η λύση βρίσκεται σε ένα ειδικό μπρελόκ-gadget, που η χρήση του βοηθά στο να μπορεί ο χρήστης να κόψει με ευκολία τη ζώνη ασφαλείας αλλά και να μπορεί να σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου.

Για να σπάσετε το τζάμι σε ένα αυτοκίνητο απαιτείται τρόπος και όχι κόπος...

Δεν είναι εύκολο χωρίς το κατάλληλο εργαλείο…
Όπως θα παρατηρήσετε στο αποκλειστικό video του zougla.gr, ο τρόπος για να σπάσει το τζάμι σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι τόσο απλός και εύκολος όπως ο καθένας μπορεί να υποθέσει. Είναι σίγουρο πως το ρεπορτάζ θα σας φανεί χρήσιμο είτε στην περίπτωση που συμβεί κάτι σε εσάς είτε στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται βοήθεια… 

Υ.Γ. Ευχαριστούμε την εταιρεία Στυλιανός Στουρνάρας για την διάθεση του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποιήσαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι πιθανότητες να τυλιχτεί στις φλόγες μία Porsche Cayenne…

Στην περίπτωση που εγκλωβιστείτε  μέσα σε ένα αυτοκίνητο μην σας πιάσει πανικός...

Με ένα τόσο μικρό gadget που θυμίζει μπρελόκ αξίας 15 ευρώ μπορείτε να σώσετε τη ζωή σας ή κάποιου που έχει ανάγκη...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης