Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην Αττική οδό με Porsche Cayenne την οποία  οδηγούσε ο Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται για τον τρόπο που τυλίχτηκε εν κινήσει στις φλόγες, η Porsche Cayenne… εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολις” Παναγιώτης Μαυρίκος, γεννά πολλά ερωτηματικά που αφορούν την ασφάλεια των επιβατών, όχι μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και στα υπόλοιπα που κυκλοφορούν.

Μέχρι στιγμής η αιτία και οι συνθήκες που το πολυτελές SUV τυλίχτηκε στις φλόγες παραμένουν άγνωστες. Ωστόσο πολλά ερωτηματικά γεννιούνται για τον τρόπο που συνέβη το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ζωντανός ο οδηγός του οχήματος. 

Σε αυτή την Porsche Cayenne βρήκε τραγικό θάνατο ο εκδότης της εφημερίδας 'Ακρόπολις'

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιθανότητες να προκληθεί φωτιά…
Το zougla.gr επικοινώνησε με ειδικούς προκειμένου να πάρουμε την απάντηση «πως μπορεί να τυλιχτεί στις φλόγες ένα αυτοκίνητο». Η πρώτη εκδοχή, αφορά σε κατασκευαστικό πρόβλημα που έχει Παλαιότερα η Porsche είχε προχωρήσει σε ανάκληση της Cayenne που αφορούσε σε ένα clip από το πεντάλ των φρένων… να κάνει με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Cayenne δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν καθώς η μάρκα στη μοναδική ανάκληση που έχει προχωρήσει αφορούσε 409.677 Cayenne, μοντέλα ετών 2011 μέχρι και 2016 με πιθανό πρόβλημα την πιθανή εκτόπιση ενός clip από το πεντάλ των φρένων.

Η δεύτερη εκδοχή αφορά στα παρακάτω και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο και όχι μόνο στην Porsche Cayenne. Για παράδειγμα στην περίπτωση που έχει τοποθετηθεί γκάζι και υπάρχει διαρροή καυσίμου, σε επαφή με καλώδια (π.χ. να έχει τοποθετηθεί συναγερμός) που έχουν φαγωθεί ή βγάζουν σπινθίρες ακόμα και σε επαφή του ελαστικού με το θόλο.

Οι τρεις παραπάνω περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες σε φωτιές που συνδέονται με αυτοκίνητα, ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, όπως για παράδειγμα να πάρει φωτιά ο κινητήρας κ.ο.κ.

Οι εμπειρογνώμονες της αστυνομίας θα δώσουν τις απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό...

Το πιθανό σενάριο
Όπως φαίνεται από τις σχετικές φωτογραφίες η φωτιά έχει ξεκινήσει από το εμπρός τμήμα και συγκεκριμένα από το χώρο του κινητήρα. Ο οδηγός προφανώς δεν κατάλαβε τη φωτιά όταν ξεκίνησε και έκαψε τα καλώδια μπλοκάροντας πολλούς μηχανισμούς όπως τα παράθυρα και τις πόρτες.

Όταν ο οδηγός άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει έκοψε ταχύτητα και με το που σταμάτησε η φωτιά φούντωσε. Αν εκείνη την στιγμή είχαν μπλοκάρει οι κλειδαριές και τα παράθυρα, το σπάσιμο των τζαμιών ίσως ήταν αδύνατο καθώς για να το πράξει θα έπρεπε να έχει ή κάποιο ειδικό αντικείμενο ή να γνωρίζει. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός με τραγικό θάνατο…

 

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Αττική Οδό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης