Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων στο Μοντ ΠελεράνΣε κλίμα σύμπνοιας διεξήχθη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση για επανεξέταση της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος  ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιά», ενώ τόνισε πως η συνεργασία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «είναι συνεχής και αγαστή».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κοτζιάς την Τετάρτη χαρακτήρισε «γελοιότητες» όσα κυκλοφόρησαν περί δήθεν παραίτησής του με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, κάνοντας λόγο για «σχεδιασμένη και σκοτεινή επίθεση εναντίον του».

Επιπρόσθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για όλα όσα έγιναν στο Μοντ Πελεράν, αλλά και για τις ενέργειές του για την επανέναρξη των συνομιλιών. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως ο Κύπριος πρόεδρος συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές, με τον «διεθνή παράγοντα να δείχνει κατανόηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, επανέλαβε πως ο κ. Αναστασιάδης θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι η Λευκωσία θέλει να κρατήσει τις πόρτες ανοικτές και θεωρεί ότι η εν εξελίξει διαδικασία θα μπορούσε – εφόσον τηρούνται τα συμφωνημένα – να αποδώσει τα προσδοκώμενα και για τις δύο κοινότητες.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης