Τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ενδοοικογενειακή κόντρα για τον ακριβή τόπο ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Χθες, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, προκαλώντας αίσθηση με τη φράση: «Μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια», αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για την τροπή που έλαβε το θέμα της ταφής του πατέρα της. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια επιθυμεί να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας και όχι στο Γαλατά Χανίων τον τόπο καταγωγής της οικογένειας Θεοδωράκη, όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι ο πατέρας του μεγάλου δημιουργού, η μητέρα του και ο αδερφός του.

Με σημερινή ανάρτηση στο Facebook, ο γιος του, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, παίρνει θέση και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία, γιατί είναι γνωστή η επιθυμία του πατέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στα μέλη της οικογένειας του συνθέτη να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, δεδομένου ότι υπάρχει γραπτή η επιθυμία του ίδιου σχετικά με αυτό το θέμα. Γι’ αυτό τον λόγο, αύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών το ζήτημα.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά. Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα…

Δημοσιεύτηκε από George M. Theodorakis στις Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021

 

Τη Δευτέρα το λαϊκό προσκύνημα

Τη Δευτέρα,αναμένεται να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης