Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε δασική περιοχή της Ρόδου μεταξύ των κοινοτήτων Απολλώνων και Λαέρμων.

Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά είναι πυκνή δασική έκταση και δύσβατη, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ το καλό είναι ότι έχει εξασθενήσει σημαντικά η ισχύς των ανέμων.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα μείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της νύκτας στην περιοχή και το πρωί αναμένεται να ενισχυθεί η προσπάθειά τους από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργα της δημοτικής αρχής. Έως αυτήν την ώρα δεν απειλούνται σπίτια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης