Σε μία απέραντη χωματερή έχει μετατραπεί το Μαντούδι. Η πλευρά της πόλης που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία είναι γεμάτη λάσπη, σκουπίδια και μπάζα που έφερε το ποτάμι. Τα σχολεία δεν λειτουργούν, αφού το Λύκειο και το Δημοτικό έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Οι κάτοικοι δεν έχουν να πιουν πόσιμο νερό και περιμένουν εναγωνίως μία βοήθεια είτε από τον δήμο είτε από την Περιφέρεια, για να έρθουν μηχανήματα και να καθαρίσουν την περιοχή από τη λάσπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του tvstar, μηχανήματα του δήμου έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν όλες τις δημοτικές ενότητες. Ωστόσο, επειδή δεν επαρκούν, θα χρειαστεί η συνδρομή της Περιφέρειας κι άλλων ιδιωτών.

Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που έχασαν ζώα και γη δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα. Οι λογαριασμοί «τρέχουν» και δεν μπορούν να πληρώσουν. Περιμένουν πώς και πώς την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του κράτους για ένα βοήθημα.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας έχει προγραμματίσει συνέλευση για να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ώστε να μην τους ξεχάσει η Πολιτεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεργεία έχουν περάσει από το Υπουργείο Υποδομών και έχουν καταγράψει ζημιές σε κτήρια. Εν τω μεταξύ, η Δημοτική Αρχή έχει εκδώσει ανακοίνωση, ώστε αυτοί που έχουν υποστεί ζημιές να υποβάλουν αιτήσεις στα κατά τόπους γραφεία των πρωτοκόλλων των δημοτικών ενοτήτων από τις 08.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων δουλεύουν σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας Εύβοιας για την αποκατάστασή του. Επίσης, εργασίες γίνονται για τη συνολική αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Η γέφυρα για το Κυμάσι που είχε σπάσει κατασκευάστηκε μερικώς και έτσι μπορούν να περνούν κάποια αυτοκίνητα. Το λιμάνι όμως του Μαντουδίου ακόμη δεν λειτουργεί και έτσι δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Βόρειες Σποράδες.

Πηγή: tvstar

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης