Είναι Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν και τέταρτη νύχτα στο σκοτάδι χωρίς θέρμανση, με τα τρόφιμα κατεστραμμένα στο ψυγείο και με την ελπίδα ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κατάφερνε επιτέλους να τους απαλλάξει από το μαρτύριο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος ΔΕΔΔΗΕ με ανακοινώσεις περιορίστηκαν στο να προπαγανδίσουν πως τα συνεργεία, η Πυροσβεστική και οι μονάδες του στρατού έδωσαν ολονύχτια μάχη για την αποκατάσταση των  βλαβών. Όμως δεν είναι εκεί το ζήτημα. Είναι αυτονόητο ότι μετά από ό,τι συνέβη ο κρατικός μηχανισμός θα έπρεπε να κινητοποιηθεί στο 100% εκ των υστέρων για να αντιμετωπίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει από εδώ και πέρα να καταλογιστούν οι ευθύνες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει αρμόδιος υπουργός, υφίσταται συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι τοποθετημένοι πρόεδροι, διευθυντές και εκτελεστικοί τεχνοκράτες, οι οποίοι πρέπει να δώσουν λόγο για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος μετά την επίθεση της κακοκαιρίας «Μήδεια». Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο όπου οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, της αυτοδιοικητικής Αρχής και του ΔΕΔΔΗΕ. Απαράδεκτα φαινόμενα σήψης, απληστίας, και ανευθυνότητας…

ΔΕΔΔΗΕ: Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής

Όπως έγινε γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης, ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής, καθώς απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα βόρεια προάστια. Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση, καθώς και μεμονωμένων παροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν όλο το βράδυ για να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση στα 70.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στην Αττική που ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι  Όπως είπε ο Δημήτρης Μπαμπανίκας, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου στην «Ώρα Ελλάδος», «έχει αποκατασταθεί το ρεύμα σε κάποιους οικισμούς αλλά όχι σε όλους». Ο ίδιος ο κ. Μπαμπανίκας μάλιστα είναι από τη Δευτέρα χωρίς ρεύμα, όπως τόνισε.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 10.000 νοικοκυριών. Το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής -που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα- θα ενισχυθεί περαιτέρω σήμερα με επιπλέον 25 συνεργεία (περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του συνέχισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κ.λπ.), να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο πεδίο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Οδοιπορικό του zougla.gr στον κατεστραμμένο Διόνυσο

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης στον Διόνυσο είναι τεράστιες. Τα δέντρα που έχουν πέσει στην περιοχή δεν έχουν προκαλέσει ζημιές μόνο στις υποδομές, αλλά και στις περιουσίες των κατοίκων, καθώς πολλά έπεσαν μέσα σε αυλές και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εκτός από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, του δήμου και της Περιφέρειας που επιχειρούν, στον Διόνυσο βρέθηκε και ομάδα εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού για να βοηθήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα που εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης