Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει στη Λήμνο με τους καρκινοπαθείς, καθώς δεν μπορούν να κάνουν στο Νοσοκομείο του νησιού τις χημειοθεραπείες τους και τους παραπέμπουν είτε στη Μυτιλήνη που επέχει έξι ώρες ακτοπλοϊκώς είτε στην Αθήνα.

Η πρόεδρος  της ΜΚΟ Άγγιγμα Ζωής Χριστίνα Νομικού, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι εστάλη επιστολή ασθενών στον υπουργό Υγείας, με την οποία ζητούν την άμεση επίλυση του κρίσιμου για την υγεία τους προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κατήγγειλε προ μηνός η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) η ογκολόγος στο Νοσοκομείο Λήμνου βρίσκεται επί μακρόν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αφετέρου την αντικαθιστούσε η παθολόγος για να διευκολύνει την κατάσταση, η οποία ωστόσο δεν είχε αρμοδιότητα για τη χορήγηση χημειοθεραπειών.

Σε σύσκεψη για το θέμα που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου στις 18 Ιουλίου παρευρίσκονταν και ογκολογικοί ασθενείς οι οποίοι επισήμαναν την ανάγκη να λαμβάνουν τις θεραπείες τους στο νοσοκομείο, από ογκολόγο, και να μη βιώνουν ανασφάλεια σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα υγείας.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης