Zougla Newsroom 

Παγωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της δωδεκάχρονης στον Κολωνό. Κάθε γονιός, κάθε πολίτης προσπαθεί να κατανοήσει την αγριότητα, την απανθρωπιά, το θράσος, την βαρβαρότητα των πρωταγωνιστών. Ξεπερνά κάθε φαντασία το μέγεθος της διαστροφής τόσο του μαστροπού και βιαστή της όσο και των ανδρών  «πελατών» και επί πληρωμή βιαστών του κοριτσιού. Ξεπερνά κάθε όριο κατανόησης η συμπεριφορά της μητέρας. Εκπλήσσει η «συλλογική άγνοια» της γειτονιάς. Προβληματίζει η  συλλογική ανικανότητα αντίληψης αφού κανένας δεν είδε, δεν άκουσε και δεν κατάλαβε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινωνία από την πρώτη στιγμή έθεσε το καίριο ερώτημα. Θα αποκαλυφθούν ή όχι όλοι οι εμπλεκόμενοι; Θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα της λίστα που είχε στα χέρια του ο κατηγορούμενος για διακεκριμένη μαστροπεία και βιασμό Ηλίας Μίχος; Θα μάθουμε ποιοι  είναι οι ευυπόληπτοι πολίτες που κρύβονται στο σκοτάδι που επιβάλλει αυτή η άθλια ομερτά;

Τόσες ημέρες πέρασαν από τότε που δημοσιοποιήθηκε αυτή η υπόθεση. Από τα τέλη Αυγούστου οπότε αποκαλύφθηκε η αθλιότητα αυτή, έχουν περάσει περίπου δύο μήνες. Και το κρίσιμο ερώτημα παραμένει. Θα αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία; Θα μάθουμε ποιοι είναι οι 213 της λίστας των «πελατών»; Θα πληροφορηθούμε ποιοι ήταν οι «συνοδοιπόροι»  του Ηλία Μίχου στο καθημερινό του «δρομολόγιο» μεταξύ της κομματικής οργάνωσης, του επιτροπάτου της τοπικής Εκκλησίας, των δημοτικών μηχανισμών κλπ;

Περνούν οι ημέρες και ακόμη ο Εισαγγελέας δεν έχει διατάξει την δημοσιοποίηση των ονομάτων και των φωτογραφιών των ταυτοποιημένων «πελατών». Έξω εκεί στις συνοικιακές σκιές και στα σκοτάδια κυκλοφορούν οι «λύκοι με προβιές προβάτων», όλοι τους οικογενειάρχες, πατεράδες μικρών παιδιών στην ηλικία της δωδεκάχρονης. Είναι έτοιμοι να το ξανακάνουν. Περιμένουν απλώς την επόμενη ευκαιρία που θα τους προσφέρει κάποιος άλλος Ηλίας Μίχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα το απομεσήμερο έφθασε στη «Ζούγκλα» και ένα εξώδικο. Το έστειλε ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων. Του Ευθύμιου Κλωθάκη, επιχειρηματία . Είναι 34 ετών. Γόνος πλούσιας οικογένειας η οποία ασχολείται με επιχείρηση μετάλλων.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμό ανηλίκου διαμαρτύρεται και απειλεί τη «Ζούγκλα» διότι τόλμησε να δημοσιεύσει τη φωτογραφία του καθώς και το ονοματεπώνυμό του. Λες και το έγκλημα δεν είχε υπογραφή. Λες και ο βιαστής δεν είχε ονοματεπώνυμο. Λες και το θύμα δεν ήταν ένα  ανήλικο κορίτσι δώδεκα μόλις  ετών.

Εισαγγελία και δικηγόροι, το σύνολο του νομικού κόσμου θα πρέπει τούτη δω την ώρα να συνδράμει ώστε να αποκαλυφθεί όλο το εύρος αυτής της υπόθεσης. Πρόκειται για συλλογική απαίτηση. Πρόκειται για συλλογική ανάγκη να υπάρξει έστω για μία φορά κάποια διαδικασία κάθαρσης.

Διαβάστε το περιεχόμενο του εξώδικου που έστειλε στη «Ζούγκλα» ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμό ανηλίκου. Προσέξτε τα νομικίστικά τερτίπια. Διαβάστε με προσοχή τις απροκάλυπτες απειλές. Αυτές οι ενέργειες βρίσκονται στον αντίποδα των προσδοκιών της κοινωνίας η οποία αγωνιά για την εξέλιξη της υπόθεσης.     

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε όλο το εξώδικο: 

Διαβάστε επίσης:

Στην ανακρίτρια σήμερα η μητέρα της 12χρονης και τρείς από τους βιαστές της

Κολωνός: Το προφίλ του 33χρονου συλληφθέντα για τον βιασμό της 12χρονης

Αυτός είναι ο τέταρτος βιαστής της 12χρονης

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο τρίτος συλληφθείς – κατηγορούμενος της υπόθεσης του Κολωνού

Υπεράνω κάθε υποψίας ο μαστροπός ανηλίκων στον Κολωνό

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης