Υπεράνω πάσης υποψίας ήταν ο 53χρονος επιχειρηματίας που βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος, ως μέλος της, είχε γνωριμίες με υψηλού κύρους πρόσωπα της συντηρητικής παράταξης και της Εκκλησίας, σε σημείο που μπορούσε με χαρακτηριστική άνεση να συναντάται και να φωτογραφίζεται μαζί τους.

Είχε επίσης τις χρήσιμες και γερές διασυνδέσεις που τον βοηθούσαν να κλείνει δουλειές με το δημόσιο και να εισπράττει 15.900 ευρώ για προμήθεια ειδών καθαριότητας στο υπουργείο Υγείας, όπως προκύπτει από το παρακάτω έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος διέλυσε τη ζωή του 12χρονου κοριτσιού, είχε στην αναμονή 213 άτομα ως υποψήφιους «πελάτες», κάτι που προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας στο κινητό του. Σε αυτό το τετράμηνο που διήρκεσε το μαρτύριο, ο επιχειρηματίας βίαζε το κορίτσι και το εξέδιδε σε γνωστούς του. Τα ραντεβού κλείνονταν κοντά στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια και οι πελάτες πήγαιναν με το κορίτσι σε κοντινά ξενοδοχεία ή στο αυτοκίνητο τους. Και όλα αυτά για 50-70 ευρώ.

Η υπόθεση του 53χρονου θα πρέπει να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τους πολιτικούς και τους ηγέτες της Εκκλησίας. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι όσοι φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί μαζί του γνώριζαν την αρρωστημένη δράση του ή άλλες πτυχές της προσωπικής ζωής του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο στο μέλλον θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, να ερευνούν πολύ καλά και να γνωρίζουν το ποιόν των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφονται ακόμη κι αν αυτό είναι για μια φωτογραφία. Το τι συμβαίνει όταν δεν το κάνουν το βλέπουμε αυτές τις ημέρες. Η εικόνα τους με τον βιαστή – μαστροπό του ανήλικου κοριτσιού αναρτάται με ρυθμό πολυβόλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και οι ίδιοι βρίσκονται απολογούμενοι και καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για υποθέσεις για τις οποίες δεν γνωρίζουν τίποτε. 

Πάνω από όλα όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί για άλλον ένα λόγο. Διότι το πολιτικό σύστημα είναι ήδη αρκετά κηλιδωμένο. Δεν χρειάζεται να κηλιδωθεί περισσότερο από ύποπτες γνωριμίες με δράστες τέτοιων εγκλημάτων που αντιμετωπίζουν την οργή της κοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης