Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία δύο ατόμων τα οποία εξαπατούσαν κατοίκους της Καρδίτσας και των Τρικάλων προκειμένου να τους υφαρπάξουν χρηματικά ποσά.
Πρόκειται για τους:
1) (επ) GOSPODINOV (ον) GOSPODIN του ATANASOV και της ATANASICA , ο οποίος γεννήθηκε την 23/05/1985 στη Βουλγαρία
2) (επ) DIMITROV (ον) DIMITAR του ANTONOV και της DIMITRICHKA , ο οποίος γεννήθηκε την 26/10/1991 στη Βουλγαρία
Οι συλληφθέντες
εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών, προκειμένου -τάχα- να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν ακόμη και το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτη τελεσθείσα από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος άνω των 30.000 ευρώ αλλά και των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία, κατά συρροή, τελεσθείσα και σε απόπειρα.
