Λατρεύετε τη σοκολάτα και δεν τρώτε γλυκό που δεν έχει καφέ χρώμα. Και επειδή είστε και φαν της υγιεινής διατροφής, κοντεύετε να πάρετε τον τίτλο του master chef στα σοκολατένια γλυκά.
Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γίνετε και η Estee Lauder της σοκολάτας; Όσο και αν σας ακούγεται απίθανο, δεν είναι τόσο δύσκολο. Ξεκινήστε από τα απλά, φτιάχνοντας μόνη σας μια σπιτική λοσιόν από σοκολάτα, ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα της συνταγής που ακολουθεί. Θα χρειαστείτε μια μέτρια σοκολάτα γάλακτος , 400 ml αλκοόλης 70%, μία λοσιόν σώματος με ουδέτερο άρωμα, λίγη γλυκερίνη και δύο γυάλινα βάζα 300 ml, που θα κλείνουν αεροστεγώς.
Βάζετε τη σοκολάτα και μία κουταλιά βούτυρο σε μπεν μαρί και, μόλις λιώσει καλά, τη βάζετε στο βάζο και προσθέτετε αλκοόλη τόση, ώστε να γεμίσει το βάζο. Βάζετε το βάζο πάνω στο καλοριφέρ (το καλοκαίρι μπορείτε να το αφήσετε στο μπαλκόνι) και το αφήνετε για έξι- επτά ημέρες. Μετά παίρνετε ένα φίλτρο του καφέ και σουρώνετε το μείγμα, το οποίο βάζετε σε ένα άλλο καθαρό βάζο και το αφήνετε τρεις ημέρες. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα άλλο πάντα γυάλινο βάζο το μείγμα και προσθέτετε μια κουταλιά γλυκερίνης και τη λοσιόν με το ουδέτερο άρωμα. Ανακατέψτε καλά και η ευωδιά που θα πλημμυρίσει την κουζίνα, μόλις ανοίξετε το βάζο, θα σας κάνει να θέλετε να δοκιμάσετε το προϊόν, ενώ το αποτέλεσμα σίγουρα θα εκτιμήσει και ο σύντροφός σας.

