Για τη ζύμη:

• 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. σούπας κανέλα
• 250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
• 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 2 αβγά

Για τη γέμιση:

• 4 μεγάλα ή 5 μέτρια μήλα
• 2 κουτ. σούπας Βιτάμ
• ¾ φλιτζ. ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας κανέλα
• χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 μικρό φλιτζ. κονιάκ

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα μήλα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε, μέχρι να στεγνώσουν τα μήλα από τα υγρά τους.
2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ δουλεύουμε για λίγο το Βιτάμ με τη ζάχαρη με μια σπάτουλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr