Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν περισσότερα κιλά, αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να ακολουθήσουν μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Στο διατροφικό μοντέλο περιλαμβάνονταν σε διάφορες ποσότητες τυρί, γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά. Όσοι εθελοντές αύξησαν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων από τρεις σε τέσσερις μερίδες έχασαν περισσότερα κιλά. Επίσης, είχαν χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιγότερο λίπος στην κοιλιά και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παθήσεις της καρδιάς και σακχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, γεγονός που συμβάλλει στο αίσθημα κορεσμού και επιταχύνει τον μεταβολισμό του οργανισμού. Αναφέρουν, ωστόσο, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα που καταναλώνουμε αλλά και την περιεκτικότητα των προϊόντων σε λιπαρά.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, βιταμινών και πρωτεΐνης, ωστόσο, τα τυριά μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, για αυτό καλό είναι πριν αγοράσουμε το προϊόν να συμβουλευόμαστε την ετικέτα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης