Γιώργος Αρκουλής
Σπαρακτική ήταν η τοποθέτηση γηραιού πολίτη σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ με θέμα τις διαρρήξεις και τις επιθέσεις μετά ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων τον τελευταίο καιρό. Ένα φαινόμενο που δείχνει να μην ελέγχεται από την κρατική αστυνόμευση, αλλά να μεταφέρω καλύτερα την δήλωση του γηραιού κυρίου:
«Μας έχει ζώσει η απελπισία και ο φόβος, ειδικά όσους έχουμε μείνει μόνοι στη ζωή και ζούμε μέσα στο άγχος. Αστυνομία να μας προστατεύσει δεν υπάρχει, βλέπετε οι αστυνομικοί ασχολούνται με την περιφρούρηση υψηλών προσώπων αλλά και δημοσιογράφων. Τους βλέπω όταν περνάω από το Κολωνάκι να πίνουν καφέ με τους φουσκωτούς δίπλα τους, να παρακολουθούν, ελέγχοντας και μάλιστα επιδεικτικά τα πάντα».

Δίκιο έχει αλλά καλά κάνει που διαχωρίζει τα πράγματα, αναφερόμενους στους θαμώνες του Κολωνακίου, αφού δεν χρειάζονται προστασία ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι. Η συγκλονιστική πλειοψηφία του σιναφιού μας, εργάζεται σκληρά με μισθούς πείνας (ας όψεται η ΕΣΗΕΑ που χαλάρωσε εγκληματικά όσα ίσχυαν μισό αιώνα, και χάθηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας, επιδόματα και άλλες παροχές για τον κλάδο), αλλά και ορισμένοι ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, που, κατά την γνώμη μου, χρεώνονται την κρίση του Τύπου, υποκύπτοντας –κάποιοι- στις επιθυμίες των εκδοτών (ή καναλαρχών) και ταυτόχρονα στις φαρδιές τους τσέπες. Ονόματα μη ζητάτε. Άλλωστε, ο κόσμος τους ξέρει. Όπως και οι ίδιοι οι θιγόμενοι σε αυτό το κείμενο, ξέρουν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης