Αναστάτωση προκλήθηκε στη γείτονα χώρα από την ξαφνική αδιαθεσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν καθώς απαντούσε σε ερωτήσεις προσκεκλημένων δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια εκπομπής σε ζωντανή μετάδοση.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μιχάλης Κωστίδης, την ώρα που συνέχιζε η συνέντευξη του Ερντογάν ακούστηκαν φωνές: «Ω Θεέ μου», εντός του προεδρικού μεγάρου, ο δημοσιογράφος ζήτησε να πάνε σε διαφημίσεις και το πρόγραμμα διακόπηκε απότομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μετά απο περίπου 10 λεπτά ο Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές, ανέφερε πως είχε κάποια στομαχική διαταραχή λόγω της κούρασης του προεκλογικού αγώνα.

Η συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας έληξε εντός ολίγων λεπτών, καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερντογάν: Είμαι καλά απλά κρυολόγησα και είχα πρόβλημα στο στομάχι

Στην επανεμφάνισή του ο Ερντογάν είπε: «Xθες και σήμερα είχαμε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Λόγω αυτής της εκστρατείας φαίνεται πως έχω κρυολογήσει σοβαρά. Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να ακυρώσω το αποψινό μου πρόγραμμα, αλλά αναρωτήθηκα μήπως αυτό παραξηγηθεί.

Είπα όμως το υποσχεθήκαμε και θα πάμε. Η αλήθεια είναι πως στην έντονη εργασία μας αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Απολογούμαι σε εσάς και στους τηλεθεατές μας».

 

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές της Τουρκίας θα λάβουν χώρα εντός του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα την Κυριακή της 14ης Μαΐου.

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν από αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Τούρκων του εξωτερικού θα ξεκινήσει αύριο στα συνοριακά περάσματα και σε εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό και θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαΐου.

Βάσει του Συντάγματος, αν κανένας υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι Τούρκοι πολίτες στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν μεταξύ 20 και 24 Μαΐου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης