Συνολικά 5.362 εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν για ενδεχόμενη λοίμωξη, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 206, σύμφωνα με το αυστριακό Υπουργείο Υγείας. Εν τω μεταξύ, τέσσερις από τους προσβληθέντες από τον ιό έχουν θεραπευτεί, αναφέρει η ίδια πηγή.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βιέννη, όπου ανέρχονται σε 50, και ακολουθούν το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας με 45, του Τιρόλου (37), της Άνω Αυστρίας (28), της Στυρίας (18), του Φόραλμπεργκ (12), του Σάλτσμπουργκ (11), του Μπούργκενλαντ (4) και της Καρινθίας (1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Βιέννη με τη συμμετοχή του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, των αρμοδίων υπουργών και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, αναμένεται να ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης απαγορεύονται όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, γεγονός που έχει οδηγήσει σήμερα σε σειρά ανακοινώσεων για αναβολές, ματαιώσεις και ακυρώσεις δεκάδων εκδηλώσεων και παραστάσεων σε θέατρα και κινηματογράφους.

Εν τω μεταξύ, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα και δεν αποκλείεται στη σημερινή σύσκεψη να αποφασιστεί το κλείσιμο όλων των σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης