Αυτός θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της δυτικής Ευρώπης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 09:31
Αυτός θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της δυτικής Ευρώπης

Με ύψος 320 μέτρων, ο Bestseller Tower στη μικρή πόλη Brande της Δανίας θα είναι ο υψηλότερος στη δυτική Ευρώπη. Υψηλότερος από τον Shard (307,5 μ.) που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο στο Λονδίνο, αλλά δεν θα υπερκεράσει τον υψηλότερο ευρωπαϊκό ουρανοξύστη, το Lakhta Centre (462 μέτρα) που σχεδίασε στην Αγία Πετρούπολη το γραφείο RMJM.

Τη σχεδίαση του Bestseller Tower έχει αναλάβει το δανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Dorte Mandrup Arkitekter, η άδεια δόθηκε τον προηγούμενο μήνα και η ολοκλήρωση τοποθετείται στο 2023. Ο ουρανοξύστης θα φιλοξενεί ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα, γραφεία και ένα κτηριακό σύμπλεγμα γύρω του.

Ο Bestseller είναι ένας δανικός οίκος βιώσιμης μόδας, με στρατηγείο στην Brande, μια πόλη επτά χιλιάδων κατοίκων, και θα έχει παρουσία λιανικής πώλησης των κρεασιόν του, στον καινούργιο ουρανοξύστη. «Το σχέδιο γεννήθηκε από το πάθος μας και το ενδιαφέρον μας για την αρχιτεκτονική και από ένα όραμα να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό κτήριο που ταιριάζει με το μοναδικό σκηνικό ενός επινοημένου εκ νέου στρατηγείου (μας)» τόνισε ο Anders Krogh, μάνατζερ του πρότζεκτ στον Bestseller, ο οποίος αναπτύσσει το ακίνητο.

Πιστός στην επιλογή του να προτάσσει τη βιωσιμότητα, ο δανικός οίκος μόδας είπε ότι ο ουρανοξύστης θα είναι «climate positive», θα έχει θετικό πρόσημο ως προς την επίδρασή του στο κλίμα του πλανήτη μας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 09:34