Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Στρατιώτης του Χαλιφάτου εκτέλεσε την πολύνεκρη επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας, στοχεύοντας πολίτες συμμαχικών εθνών (του Διεθνούς Συνασπισμού της Δύσης στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ), που πολεμούν το Χαλιφάτο» επισημαίνεται στο μήνυμα.


Το μήνυμα που ανέβηκε στο Twitter
O Γαλλοτυνήσιος οδηγός-διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη και για να μπορέσει να «σπάει» τα μέτρα ασφαλείας, υποστήριξε ότι μεταφέρει παγωτά​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 84 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και 202 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 52 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 10 παιδιά και έφηβοι. Δράστης του μακελειού ήταν ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος 
Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό που παρέσυρε εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην παραλιακή οδό της γαλλικής πόλης για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Βαστίλης». Ο εξτρεμιστής έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, έχοντας φωνάξει -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» (Allahu Akbar). Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι εκτός από τον 31χρονο άνδρα υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αυτές από αστυνομικές πηγές.

O Γαλλοτυνήσιος οδηγός – διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη. Για να μπορέσει, μάλιστα, να δημιουργήσει ρήγμα στα μέτρα ασφαλείας, υποστήριξε ότι μεταφέρει παγωτά.

Συλλήψεις υπόπτων

Την ίδια ώρα στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκονται τέσσερα άτομα από το περιβάλλον του δράστη. Η πρώην σύζυγός του, η οποία συνελήφθη την Παρασκευή, εξακολουθεί να παραμένει υπό κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους τέσσερις συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν διευκρινίστηκε από δικαστική πηγή, ο ένας συνελήφθη την Παρασκευή και οι τρεις άλλοι το πρωί του Σαββάτου.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση: ΤΩΡΑ: Ανάληψη ευθύνης της πολύνεκρης επίθεσης στη Νίκαια από το Ισλαμικό Χαλιφάτο Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016, 11:41

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης