Ταξίδια στην Ελλάδα, χωρίς καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους, αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χώρα πρόκειται να κάνει γνωστό το σχέδιό της για τα ταξίδια στη λίστα με τις πορτοκαλί χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι , οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί αναμένεται να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καραντίνας μετά την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Τις ανακοινώσεις αυτές αναμένεται να κάνει ο  υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Ο υπουργός θα αναφερθεί στους νέους κανόνες για τις πορτοκαλί χώρες οι οποίες  θεωρούνται και οι δημοφιλέστεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί διακοπών.

Σημειώνεται πως εκτός από την Ελλάδα, πορτοκαλί είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διακοπές των πλήρως εμβολιασμένων θα επιτραπούν σύντομα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας τη Δευτέρα. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τα ταξίδια ζητούν ακριβή ημερομηνία και σαφήνεια ως προς τους νέους κανόνες, αφού ο τουριστικός τομέας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, θεωρεί ότι η απόφαση είναι κομβικής σημασίας.

Παρ όλα αυτά, στο άκουσμα της είδησης αυτής, ο Μπόρις Τζόνσον  δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς περιορίστηκε να παραπέμψει στον υπουργό Υγείας.

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το μέτρο θα ισχύσει από τις 19 Ιουλίου.

Κι αυτό γιατί την ημέρα εκείνη  στη Βρετανία θα έχει ανακοινωθεί η πλήρης άρση των περιορισμών. Άλλοι επίσης εκτιμούν ότι θα μπορούσε να ισχύσει από τις 2 Αυγούστου. Βέβαια εάν το μέτρο ισχύσει από τον Αύγουστο θα είναι καταστροφικό τις ταξιδιωτικές εταιρείες.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ένας Βρετανός πολίτης μη εμβολιασμένος έχει τη δυνατότητα να έρθει στην Ελλάδα με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 48 ωρών αλλά στην επιστροφή του θα  είναι υποχρεωμένος να υποστεί καθεστώς καραντίνας 14 ημερών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης