Και δεύτερος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, δήλωσε σήμερα το συριακό υπουργείο Εσωτερικών, ανεβάζοντας στους δύο νεκρούς τον απολογισμό της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Δαμασκό, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε χθες Τετάρτη πως ένας αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα έκρηξης ενός οχήματος περιμετρικά του αστυνομικού τμήματος της Μπαρζέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, το ΙΚ ανέφερε πως “προκάλεσε έκρηξη βόμβας με στόχο αυτοκίνητο στο εσωτερικό αστυνομικού τμήματος” στη Δαμασκό.

Είναι η πρώτη επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα εδώ και μήνες για την οποία το ΙΚ αναλαμβάνει την ευθύνη. Στις 13 Οκτωβρίου 2022, 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση κοντά στη Δαμασκό, επίθεση που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία εξακολουθεί να εξαπολύει επιθέσεις στη Συρία παρά την ήττα της επί του εδάφους το 2019.

Στη Δαμασκό, εκρήξεις έχουν θέσει στο στόχαστρο πολλές φορές στρατιωτικά οχήματα ή αμάχους χωρίς να είναι δυνατό να προσδιοριστεί η προέλευσή τους. Στις 2 Απριλίου, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Μέζεχ, όπου βρίσκονται η έδρα των Ηνωμένων Εθνών και ξένες πρεσβείες, προκαλώντας τους τραυματισμούς δύο ανθρώπων σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει τεράστιο δίκτυο πηγών στη Συρία, τα περιστατικά αυτά οφείλονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε μια χώρα που ρημάζεται από τον πόλεμο.

Η σύγκρουση στη Συρία ξέσπασε το 2011 λόγω της καταστολής των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

Με την εμπλοκή περιφερειακών και διεθνών παραγόντων, έχει προκαλέσει περίπου μισό εκατομμύριο θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης