«Η γεωγραφία της καρδιάς μας είναι από τον Καύκασο μέχρι και την Αφρική» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του χθες το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η αντιπολίτευση συνομiλεί με τους τρομοκράτες, ενώ ο ίδιος παίρνει οδηγίες από τον λαό και από τον Θεό. Από την ομιλία του δεν έλειψαν οι δηλώσεις σχετικά με το θέμα  των F-16 και των F-35 στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς σταθήκαμε αντρίκια, δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

«Kάποιοι που έχουν την εντύπωση πως τους ανήκει αυτή η χώρα και αυτή η πόλη, όσο και να προσπαθήσουν πρέπει να καταλάβουν, πως η Κωνσταντινούπολη είναι η Ανατολία, είναι η Θράκη, η Κωνσταντινούπολη είναι η ίδια η Τουρκία. 

Επιπλέον η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη την γεωγραφία της καρδιάς μας που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια στον Καύκασο, από την Κριμαια στην βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνοι παίρνουν οδηγίες από το όρος Κάντιλ, από τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης στις μεγάλες πόλεις. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό» είπε ο ίδιος.

«Στο θέμα των F-16 και των F-35 σταθήκαμε αντρίκια»

«H Αμερική είπε “να επιστρέψεις τους S-400′”. Kι εμείς τους είπαμε “όχι, δεν μας δώσατε τους Patriot, γι’ αυτό κάναμε το δικό μας βήμα που αφορά την άμυνα μας. Αν μας τους δίνατε δεν θα μπαίναμε σε αυτόν τον δρόμο. Αφού δεν μας δώσατε αυτό κάναμε. Στο ζήτημα των F-35 και στο ζήτημα των F-16 εμείς σταθήκαμε αντρίκια, και δεν συμβιβαστήκαμε”».

«Δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία»

Για τη Ρωσία ο Ερντογάν ανέφερε: «Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος μας οικονομικός εταίρος. Δήλωσαν πως θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία όπως το ζητάει η Δύση. Βye bye Κεμάλ, εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία!».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος αντιπρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε από την πλευρά του: «Το 2013 υποσχέθηκαν πως το 2023 στα 100 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το κατα κεφαλήν ΑΕΠ θα φτάσει στα 25.000 δολάρια. Δεν φτάσαμε ούτε το ένα τρίτο και το λέω αυτό επειδή δεν εμπιστεύομαι στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Tρέχουν την οικονομία τυπώνοντας χρήματα και δανείζονται όλο και περισσότερο».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Αυτή η εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα μας είναι “η τελευταία έξοδος”. Γι αυτο ελάτε στις κάλπες και ψηφίστε για την πατρίδα σας. Αυτή δεν είναι μια κενή έκκληση. Γνωρίζω τα προβλήματα σας και τον τρόπο επίλυσης τους».

Η ομιλία Ερντογάν στην προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης