Επιμένει στην επιθετική ρητορική o Ερντογάν και λίγες ώρες αφότου ήρθε στην δημοσιότητα βίντεο από επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ανάμεσα σε τουρκική ακταιωρό και το ελληνικό λιμενικό, που σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του, δε δίστασε να ισχυριστεί ότι η Αθήνα προχωρά σε κινήσεις παραβίασης.

Μιλώντας στο κρατικό TRT, ο Ερντογάν ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Ελλάδα, είπε: «Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που έρχεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που την ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία έχει εξέχουσα θέση σε διεθνές επίπεδο και αυτό την οδηγεί σε παράνομες ενέργειες, στις οποίες εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει, παραβιάζει την περιοχή μας, προκαλεί τα αεροσκάφη και τους ψαράδες μας. Αυτά είναι επικίνδυνα βήματα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζει τα νησιά». 

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στους πυραύλους Tayfun, λέγοντας ότι «πανικοβλήθηκαν όταν είπαμε για τον Tayfun. Μα γιατί πανικοβάλλεστε; Εμείς δε θα κάνουμε τις προετοιμασίες μας; Φτιάξαμε τον Tayfun κι έχει βεληνεκές 560 χιλιομέτρων. Όμως εγώ ζήτησα βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων. Γιατί ο πανικός; Φτιάξε κι εσύ να έχεις. Γιατί ενοχλούνται; Δε θα μένουμε με δεμένοι χειροπόδαρα στις ενέργειες που γίνονται εναντίον της ασφάλειας της χώρας μας». 

Νέες αιχμηρές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία είναι ενάντια στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ)», δήλωσε o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα που απειλούν την ασφάλειά της, θα απαντήσουμε τόσο νομικά όσο και επί του πεδίου», δήλωσε o Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με ανάρτηση του πρακτορείου Anadolu στο Twitter .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης