Η Γερμανία απαγορεύει συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 19:35
Η Γερμανία απαγορεύει συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων

Η γερμανική κυβέρνηση κατέφυγε σε νέα δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Οι ομοσπονδιακές και περιφερειακές Αρχές συμφώνησαν σε αυτό που αποκαλούν «απαγόρευση επαφής», που ουσιαστικά απαγορεύει όλες τις συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων στις οποίες εμπλέκονται περισσότερα από δύο άτομα. Εξαιρέσεις θα γίνουν μόνο για τις οικογένειες και τα άτομα που ζουν μαζί στα ίδια νοικοκυριά, ανέφερε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει να περιορίσουμε την δημόσια ζωή στο ελάχιστο ανεκτό σημείο. Έτσι σώζουμε ζωές», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε προηγουμένως ολοκληρώσει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας. Τα σημεία στα οποία συμφώνησαν είναι τα εξής:

 

- Ζητείται από τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους στο απολύτως ελάχιστο

- Στους δημόσιους χώρους θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1.5 μέτρου

- Η παραμονή σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο σε κάθε πολίτη μόνο του ή με ένα άτομο που δεν ζει στο ίδιο σπίτι ή με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς του.

- Ψώνια, επισκέψεις σε ιατρεία, διαδρομή προς τον τόπο εργασίας, κίνηση στον καθαρό αέρα και άσκηση κατά μόνας εξακολουθούν να επιτρέπονται

- Γιορτές κατά ομάδες σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους απαγορεύονται

- Καταστήματα εστίασης κλείνουν, με εξαίρεση τις παραδόσεις τροφίμων κατ' οίκον ή στο κατάστημα

- Επιχειρήσεις στον τομέα αισθητικής (στούντιο μασάζ, τατουάζ και κομμωτήρια) κλείνουν

- Στον ιατρικό τομέα δεν θα υπάρξουν περιορισμοί

- Σε όλες τις επιχειρήσεις και ειδικά σε όσες υπάρχει επαφή με πελάτες είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να εφαρμόζονται μέτρα προστασίας εργαζομένων και επισκεπτών

- Τα μέτρα ισχύουν για δύο εβδομάδες

 

Κλείνοντας, η καγκελάριος διευκρίνισε ότι οι πιο πάνω περιορισμοί δεν αποτελούν συστάσεις, αλλά κανόνες, η εφαρμογή των οποίων θα επιτηρείται από την αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 19:35