Η πρώην σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη Βλαντίμιρ Ποτάνιν, Νατάλια, προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας, διεκδικώντας το ένα τρίτο της περιουσίας του πρώην συζύγου της η οποία ανέρχεται στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία αξίας 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες The Daily Telegraph και The Times. Η Daily Telegraph χαρακτηρίζει το διαζύγιο αυτό το «μεγαλύτερο διαζύγιο» απ όλες τις απόψεις στην ιστορία της βρετανικής δικαιοσύνης.

Η Νατάλια Ποτάνινα η οποία ζούσε στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια, προτίθεται να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στην χώρα αυτή παρότι το διαζύγιο εκδόθηκε στην Ρωσία. Όπως λέει η ίδια, στην χώρα της δεν μπορεί να βρει το δίκιο της, επειδή ο σύζυγός της θεωρείται «φίλος στο χόκει» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, γράφει η εφημερίδα The Times. Η Ποτάνινα έζησε με τον σύζυγό της 30 χρόνια και μαζί απόκτησαν τρία παιδιά, αλλά όπως ισχυρίζεται η ίδια η αίτια του διαζυγίου είναι ότι ο σύζυγός της σύναψε σχέση με μια υπάλληλό του κατά 15 χρόνια νεότερή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης φημίζεται για την γενναιοδωρία του απέναντι στις γυναίκες, γράφει η Daily Telegraph, επισημαίνοντας ότι η Ναταλία Ποτάνινα προσέλαβε ως δικηγόρο της, τον δικηγόρο της βασιλικής οικογένειας Τσαρλς Χόουαρντ. Ωστόσο και ο πρώην σύζυγός της προσέλαβε μια από τις καλύτερες δικηγόρους στον τομέα αυτό, την Φιόνα Σάκλτον, γνωστή ως «σιδηρά μανόλια» η οποία έχει αναλάβει κατά το παρελθόν πολύ γνωστές υποθέσεις διαζυγίων, όπως το διαζύγιο του Πολ Μακάρτνι, του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας και μιας εκ των συζύγων ενός σεΐχη του Ντουμπάι.

Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν βρίσκεται στην δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας. Είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Nornikel και θεωρείται ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ρωσία. Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η προσφυγή της έχει θετική έκβαση, η Νατάλια Ποτάνινα θα πρέπει να λάβει το ένα τρίτο της περιουσίας του Ρώσου ολιγάρχη.

Πηγές: The Daily Telegraph,The Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης