Ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως οι συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αναμένεται να οδηγήσουν σε μία λύση έως τον Νοέμβριο.

«Πιστεύω ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και βρίσκονται στο τραπέζι εδώ και καιρό, είναι μια εξαιρετική βάση για έναν συμβιβασμό» τόνισε ο Ροτ σε δημοσιογράφους προσερχόμενος σε συνεδρίαση Ευρωπαίων υπουργών στις Βρυξέλλες. «Κανείς δεν θέλει να τιμωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε έτοιμοι, συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως την Ιρλανδία. Χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη, αποδεκτή λύση για το σύνορο μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε μια εύλογη λύση έως τον Νοέμβριοo. Έχω την αίσθηση ότι αυτό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» επεσήμανε.

Την ίδια ώρα, ο Αυστριακός ομόλογός του, ο Γκερνότ Μπλούμελ, ερωτηθείς για τα βρετανικά αιτήματα για παραχωρήσεις, δήλωσε ότι εναπόκειται στη Βρετανία να βρει τρόπους προκειμένου να επιτευχθεί μια συμβιβαστική συμφωνία για το Brexit με την Ε.Ε. Τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν μια ξεκάθαρη γραμμή για το Brexit, δήλωσε σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στην υπουργική συνεδρίαση. Ήταν απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει, σημείωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να επιλυθούν ζητήματα για τα μελλοντικά σύνορα της Ε.Ε. με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης