Στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν 1.132 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, παρά τα αυστηρότερα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα, εντείνοντας την πίεση στις αρχές να προχωρήσουν σε ακόμη πιο δραστικές κινήσεις για να θέσουν υπό έλεγχο το επιλεγόμενο τρίτο κύμα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ήταν ελαφριά μειωμένος από τα 1.241 της προηγουμένης, που αποτελούσαν ρεκόρ, με το σύνολό τους να φθάνει τα 55.902, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι είκοσι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 793 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας αυξήθηκε στο 1,42%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 299, από 311 την προηγουμένη.

Οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις χίλιες σε ημερήσια βάση τη 13η Δεκεμβρίου και έκτοτε κυμαίνονται από τις 800 ως τις 1.000, ενώ παρέμειναν πάνω από αυτό το όριο για πέντε συνεχόμενες ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν πιέζεται να εφαρμόσει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, το επιλεγόμενο Επίπεδο 3, που χαρακτηρίζεται το ισοδύναμο του lockdown, αλλά διστάζει καθώς αυτό θα παραλύσει την οικονομία. Διατηρεί τα μέτρα στο Επίπεδο 2,5, το δεύτερο υψηλότερο στην πεντάβαθμη κλίμακα, στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ.

(Με επιπλέον πληροφορίες από το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης