Αρνείται να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, σύμφωνα με το πρακτορείο EFE που επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή.

Ένα ενημερωτικό σημείωμα με τους νέους κανόνες δημοσιεύτηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης τον Οκτώβριο. Το πρωτόκολλο απαγορεύει στον Ασάνζ να κάνει πολιτικές δηλώσεις και επιβάλλει άλλους περιορισμούς σε επισκέψεις, επικοινωνίες, αλλά και την ιατρική περίθαλψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ασάνζ δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό το πρωτόκολλο» τονίζει η πηγή, προσθέτοντας ότι ο ιδρυτής των Wikileaks αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις συνθήκες διαβίωσής του.

Την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι του Τζούλιαν Ασάνζ κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Εκουαδόρ αναφορικά με τις συνθήκες ζωής του μέσα στην πρεσβεία, οι οποίες παραβιάζουν, όπως υποστηρίζουν, τα δικαιώματά του.

Ο Ασάνζ ζει στην πρεσβεία από το 2012, όταν η Βρετανία αποφάσισε την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορούνταν για σεξουαλικά αδικήματα. Η Σουηδία απέσυρε τις κατηγορίες το 2017, ωστόσο ο Ασάνζ εκτιμά ότι θα μπορούσε να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης