Ουάσινγκτον: Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 02:17
Ουάσινγκτον: Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν
Ο Άαρον Αλέξις, ο άνθρωπος που ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης του μακελειού σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον και ο οποίος σκοτώθηκε στη συνέχεια από αστυνομικούς, είχε συλληφθεί το 2004 στο Σηάτλ επίσης για πυροβολισμούς ελαστικών αυτοκινήτου το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε σταθμό στάθμευσης. Ο ίδιος τότε, είχε χαρακτηρίσει την πράξη του ως «ξέσπασμα» θυμού, αναφέρει το Associated Press.

Δύο εργάτες στον τομέα της κατασκευής κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ο 34χρονος Άαρον Αλέξις, βγήκε έξω από ένα σπίτι στις 6 Μαΐου του 2004, έβγαλε ένα πιστόλι και έριξε τρεις φορές στα λάστιχα του παρκαρισμένου τους αυτοκινήτου. Ο Αλέξις είχε ισχυριστεί τότε στους αστυνομικούς ότι οι δύο εργάτες τον «υποτιμούσαν».

Η αστυνομία του Σηάτλ ανακοίνωσε λίγο μετά την ταυτοποίηση του δράστη ότι ο πατέρας του Αλέξις είχε δηλώσει τότε πως ο γιος του αντιμετώπιζε προβλήματα διαχείρισης του θυμού του από τότε που είχε συμμετάσχει στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων στους δίδυμους πύργους, μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέι Μάμπους γραμματέας του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε νωρίτερα πως ο 34χρονος Άαρον Αλέξις, εργαζόταν για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών.

Οι εργασιακοί δεσμοί του Αλέξις με το Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό των κινήτρων του και κυρίως να απαντήσουν στο ερώτημα πως είχε πρόσβαση στο καλά φυλασσόμενο σημείο.

Νωρίτερα ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας επιβεβαίωσε την εργασιακή σχέση του Αλέξις στο στο Νέιβι Γιαρντ και ανέφερε ότι είχε «λάβει γενική απαλλαγή το 2011» μετά από μια σειρά παραπτωμάτων. Ο αξιωματικός που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ρόιτερς, αρνήθηκε να προσδιορίσει τον τύπο του παραπτώματος που έγινε αιτία να εκδιωχθεί από το ναυτικό ο Αλέξις.

Διαβάστε επίσης Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του μακελειού στην Ουάσιγκτον, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, 23:42

Συναγερμός στην Ουάσινγκτον, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, 16:34

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 10:13