Πεσκόφ: «Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει εάν ζει ή όχι ο Αλ Μπαγκντάτι»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 19:00
Πεσκόφ: «Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει εάν ζει ή όχι ο Αλ Μπαγκντάτι»

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το εάν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία για τον αρχηγό του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι.

«Δεν διαθέτω τέτοιες πληροφορίες, απλώς δεν γνωρίζω», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κάποια στοιχεία σε σχέση με το βίντεο με τη συνέντευξη του Αλ – Μπαγκντάτι, στο οποίο αναφέρεται το Γαλλικό Πρακτορείο, ή κάποιες πληροφορίες για το εάν είναι ή όχι ζωντανός.

Στα τέλη Απριλίου ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS, ότι η ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία δεν έχει πληροφορίες για του πού ακριβώς βρίσκεται ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους». Στα τέλη επίσης Απριλίου ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ αυτή την στιγμή δεν διαθέτουν πληροφορίες για το που βρίσκεται ο Αλ –Μπαγκντάτι.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 19:00