Στο παραπέντε απεφεύχθη νέο αιματηρό επεισόδιο στον αέρα μεταξύ τουρκικών F16 και ρωσικών Sukhoi 35 την Τρίτη 20 Αυγούστου στην περιοχή  της Ιντλίμπ στη Βόρειο Συρία.

Σύμφωνα με την ισραηλινή στρατιωτική ιστοσελίδα Debka τουρκικά F16 προσπάθησαν να ανακουφίσουν Τζιχαντιστές αντάρτες που τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα βάλλονται από ρωσικά και συριακά πυρά με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουν. Αυτούς τους Τζιχαντιστές επιχείρησε να ανεφοδιάσει με πυρομαχικά και όπλα η τουρκική φάλαγγα που την Δευτέρα ακινητοποιήθηκε νότια της Ιτλίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωσικά αεροσκάφη και συριακές πυροβολαρχίες έπληξαν στόχους πολύ πλησίον της τουρκικής φάλαγγας η οποία αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω σε προηγούμενες θέσεις του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο του Ισραήλ η Άγκυρα ήταν πλήρως ενημερωμένη για την απόφαση των Ρώσων και της Δαμασκού να επιφέρουν στρατηγικό πλήγμα κατά του θύλακα Τζαχαντιστών οι οποίοι υποστηρίζονται εξ αρχής από την Τουρκία.

Την Τρίτη λοιπόν τα τουρκικά F16 προσπάθησαν να επιχειρήσουν στην περιοχή αλλά ήλθαν αντιμέτωπα με ρωσικά Soukhoi 35 που απογειώθηκαν από την βάση τους στη Λατάκεια. Ταυτόχρονα, όπως διαπίστωσαν οι Ισραηλινοί, ενεργοποιήθηκαν οι ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες S300 και S400 που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τουρκικά F16 αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μόλις εμφανίστηκαν τα ρωσικά μαχητικά. Οι ισραηλινοί κάνουν λόγο για Dogfights που σημειώθηκαν μέχρις ότου οι τούρκοι πιλότοι να εγκαταλείψουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας.

Σύμφωνα με την Debca η εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δεν έχει ολοκληρωθεί και ενδεχομένως να υπάρξουν άμεσα και νέα πολεμικά επεισόδια.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης