O βομβαρδισμός από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αλλά και ρωσικές εναντίον της τουρκικής φάλαγγας υποχρέωσε τις τουρκικές δυνάμεις να επιστρέψουν στο Mahatat in στα νότια της πόλης MaratNouman. Έτσι αποδόθηκε ο έλεγχος της λεωφόρου Μ5 βόρεια της Khan Shaykhun στις συριακές δυνάμεις.

Ο ηγέτης του Faylq al-Sham, της ομάδας «επαναστατών της Συρίας» που ελέγχεται από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ) που συνόδευε την φάλαγγα του τουρκικού στρατού, σκοτώθηκε. Δεν τραυματίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες. Η φάλαγγα σταμάτησε και θα πρέπει να έχει επιστρέψει στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Τα εφόδια  και τα πυρομαχικά δεν έφτασαν στους τζιχαντιστές Khan Shaykhun.

Ήδη διεξάγονται διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματούχους και Ρώσους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κhan shaikhon και το Idlib.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα τουρκικά αεροδρόμια κοντά στα σύνορα βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης  επιφυλακής  ενώ τουρκικά μαχητικά F16 πέταξαν πάνω από τη νότια περιοχή του Ιντλίμπ.

Αραβικά Μέσα μετέδωσαν ότι ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της Al fatah al mubin, Abu Khaled al-Shami, δήλωσε πως «μετά από βαρύ βομβαρδισμό από το ”εγκληματικό καθεστώς”, το οποίο αποφεύγει τη σύγκρουση με τους μαχητές της αντιπολίτευσης χρησιμοποιώντας την τακτική της καμένης γης  οι αντιπολιτευόμενοι τον Άσαντ μαχητές οπισθοχώρησαν  από τις θέσεις  τους μακριά από τον Χαν Σέικχουν και πλέον εγκαταστάθηκαν  στα χωριά  Μουρκ, Λατάμνα και τον Κάφρ Ζέτα».

Σύμφωνα με τα αραβικά Μέσα, όλες οι προσπάθειες να σταλούν ενισχύσεις από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης  με στόχο να προωθηθούν στην περιοχή αποκρούσθηκαν από τις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Όπως υποστηρίζουν συριακές πηγές, «είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για το συριακό στρατό να προωθήσεις τις δυνάμεις του και να διευρύνει τη μάχη για το Idleb, κατευθυνόμενος γρήγορα προς τα βόρεια κατά μήκος της εθνικής οδού Μ5».

 Φωτογραφία του κατεστραμμένου οχήματος (Πηγή: Twitter)

Τη Δευτέρα, η Τουρκία έστειλε εφοδιοπομπή με 29 οχήματα, πέντε τανκς και δύο θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού καθώς και πολεμοφόδια προς το παρατηρητήριο Μορέκ νότια του Khan Shaykhun.

Δείτε video με την τουρκική εφοδιοπομπή που επιχειρεί να προωθηθεί νοτίως της Ιντλίμπ πριν δεχθεί την επίθεση από ρωσικές και συριακές δυνάμεις:

Πληροφορίες από qasioun-news.com – “Moon Of Alabama”

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης