Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η εκλογική διαμάχη μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στις φετινές εκλογές των ΗΠΑ, με την Αμερική να μετρά διακαώς ψήφους και σύσσωμο όλον τον πλανήτη να περιμένει εναγωνίως το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Associated Press, το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να διαμορφωθεί ακόμα και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με την διαδικασία να χαρακτηρίζεται πλέον ιδιαιτέρως χρονοβόρα, καθώς οι ψήφοι πρέπει πριν καταμετρηθούν να επαληθευτούν βάσει των πληροφοριών εγγραφής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ορισμένες Πολιτείες πρέπει να καταμετρήσουν τις ψήφους που δεν είχαν φτάσει καν το βράδυ των εκλογών, επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται στο ταχυδρομείο.

Επομένως, η μάχη μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν θεωρείται εξαιρετικά αμφίρροπη και ο κίνδυνος να υπάρξουν ημέρες ή και… εβδομάδες αβεβαιότητας αυξάνεται συνεχώς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η Πενσιλβάνια ίσως φτάσει στο σημείο να μετρήσει ψήφους ακόμα και τρεις ημέρες μετά την ημέρα των εκλογών. Η Βόρεια Καρολίνα θα μετρά, δε, ψηφοδέλτια που θα φθάνουν έως και εννέα ημέρες μετά τις εκλογές, ενώ το Οχάιο θα μετρά ψηφοδέλτια έως και 10 ημέρες μετά.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προηγείται με μικρή διαφορά του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αριθμό εκλεκτόρων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, προανήγγειλε την προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο, υπονοώντας νοθεία, που λαμβάνει χώρα μέσω των επιστολικών ψήφων, ένα γεγονός που αναμένεται εξίσου να καθυστερήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης