Υπάρχουν άνθρωποι που θα πλήρωναν όσο όσο για να γευτούν το αγαπημένο τους φαγητό ή ποτό, ακόμα κι αν αυτό κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όσο δηλαδή ένα πολυτελές διαμέρισμα.

Το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου έκανε δικό του ένας τυχερός που διέθετε φυσικά το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για να το αποκτήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πώληση έγινε μέσω δημοπρασίας του οίκου Bonhams και σύμφωνα με το BBC η τιμή πώλησης του άγγιξε τις 884.000 λίρες Αγγλίας (993.000 ευρώ)

Το σκωτσέζικο ουίσκι Macallan Valerio Adami, βρισκόταν μέσα σε βαρέλι για 60 χρόνια, από το 1926, και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί το περιγράφουν ως το «ιερό δισκοπότηρο» των ουίσκι, λόγω του συνδυασμού της σπανιότητας, της παλαιότητας και του μοναδικού σχεδιασμού της φιάλης του.

Το αποστακτήριο Macallan ανέθεσε στους καλλιτέχνες Αντάμι και στον Πίτερ Μπλέικ, γνωστό για τον σχεδιασμό του εξώφυλλου του άλμπουμ των Μπητλς «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», να σχεδιάσουν ετικέτες για 12 φιάλες έκαστος.

Αν και εμφιαλώθηκαν 12 μπουκάλια Macallan Valerio Adami του 1926, δεν είναι γνωστό πόσες από αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πηγή: sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης