Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει η Διεθνής Αμνηστία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, με τις συγκρούσεις ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και τους αντικαθεστωτικούς να έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 12.000 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους αμάχων.

Σε έκθεσή της, η οποία δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα, η οργάνωση κατηγορεί τον πρόεδρο της ασιατικής χώρας, Bashar al-Assad για τη διενέργεια σοβαρών εγκλημάτων σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου διάπραξης ενεργειών εκφοβισμού σε βάρος του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων «εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και Εγκλημάτων πολέμου». Η 70σέλιδη έκθεση με τίτλο «Φονικά Αντίποινα», επικαλείται νέα στοιχεία εκτεταμένων και συστηματικών παραβιάσεων, «που διαπράττονται στο πλαίσιο της κρατικής πολιτικής αντιποίνων σε βάρος κοινοτήτων, τις οποίες το καθεστώς υποπτεύεται ότι υποστηρίζουν την Αντιπολίτευση».

Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να «άρει το αδιέξοδο και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι βιαιότητες αυτές και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης