Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Eμβολιασμών του Ινστιτούτου του Βερολίνου Ρόμπερτ Κοχ, Τόμας Μέρτενς, προειδοποιεί για την ευφορία των εμβολιασμών. «Ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού θα συνεχιστεί έως το 2022», ανέφερε στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Τόνισε δε πως «Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να κάνει τις συστάσεις της μόνο μετά την έγκριση των εμβολίων. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για την προσεκτική εξέταση των δεδομένων από τις μελέτες έγκρισης. Μετά από αυτό, μπορεί το υπάρχον εμβόλιο να παραδοθεί προς χρήση», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του Reuters, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδιάζουν να παρατείνουν το κλείσιμο εστιατορίων και ξενοδοχείων έως τις 10 Ιανουαρίου, μια απόφαση που θα ληφθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μετά τις 4 Ιανουαρίου, οι 16 πρωθυπουργοί των κρατιδίων και η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθούν εκ νέου για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν τον υπόλοιπο Ιανουάριο με βάση τα τότε καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού, δεδομένου ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, φοβάται αύξησή τους μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια των εορτών.

Με πληροφορίες από Rheinische Post, Reuters, N-tv

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης