Συνολικά 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Σύροι είχαν κατέβει στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα για να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ, αψηφώντας τη σημαντική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης και τον σφοδρό βομβαρδισμό εξεγερμένων πόλεων.

Η μαζική αυτή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά το χθεσινό αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς τη Δαμασκό να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις το αργότερο ως τις 10 Απριλίου, όπως δεσμεύτηκε, και προς τη συριακή αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο το επόμενο 48ωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στη Ντούμα, βόρεια της Δαμασκού, στη Χάμα, στην κεντρική Συρία, και στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική, σύμφωνα με τις τοπικές Επιτροπές Συντονισμού. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Καμεσλί, στη βόρεια Συρία, στις κουρδικές περιοχές, και στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, δήλωσε παράλληλα ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης