Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο διαχειριστής του συστήματος οριστικοποίησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ, που είναι απαραίτητες για την καταβολή επιδοτήσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ελλάδα έχουν οριστικοποιηθεί λιγότερες από τις μισές αιτήσεις και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να ενταχθούν στο σύστημα και οι υπόλοιπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά καταγράφεται και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Έτσι, την δυνατότητα σ΄ όσα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιθυμούν να παρατείνουν την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2018 έως και τις 15 Ιουνίου, αποφάσισε η Κομισιόν, μετά από αίτημα κρατών μελών.

Η υποβολή των αιτήσεων έληγε στις 15 Μαΐου ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η σχετική παράταση καθώς πολλά κράτη-μέλη κωλύονταν να ολοκληρώσουν έγκαιρα την διαδικασία, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Η παράταση αφορά τόσο τις αιτήσεις για άμεσες ενισχύσεις αλλά και για αιτήματα χρηματοδότησης στα πλαίσια των εθνικών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης. Και τα δύο χρηματοδοτούνται από κονδύλια της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακολούθησε βεβαίως την παράταση της Κομισιόν και σε ανακοίνωσή του οριστικοποίησε ότι η σχετική προθεσμία παρατείνεται έως την 15η Ιουνίου, με την ελπίδα ο επιπλέον αυτός χρόνος να είναι επαρκής.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, του υπουργείου, αναφέρεται ότι «προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης για το έτος 2018, υποστήριξε στην Ε. Ένωση την παράταση της τελικής ημερομηνίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έως την 15η Ιουνίου 2018.

Μετά τη δημοσίευση του Κανονισμού στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το υπουργείο θα προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις των εθνικών αποφάσεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης