Με το δολάριο να αποτυγχάνει να κινηθεί υψηλότερα δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν εμφανιστούν σημαντικές πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, με τις αγορές να έχουν ανάγκη από μια σταθεροποίηση μετά από τη μεγάλη πτώση της Τετάρτης. Ωστόσο οι γενικότερες προοπτικές δεν έχουν αλλάξει σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο της FXCM, και η απαισιοδοξία παραμένει με αρκετά τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Μέχρι τώρα τα εμπόδια αυτά βρίσκονται στην ευρωζώνη και αν χθες υπήρξε κάποια ανακούφιση, καθώς η Ιταλία προσπαθεί να επισπεύσει τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή όπου η μετάδοση της κρίσης από χώρα σε χώρα συνεχίζεται. Υπήρξαν συζητήσεις για τερματισμό των δεσμών με τη περιφερειακή Ευρώπη αλλά και αυτό δε βοηθά επίσης. Η ιδέα ότι ο πυρήνας της Ευρώπης θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη πρόληψη της κατάρρευσης της περιφέρειας δεν αρέσει σε πολλούς και θα συνεχίσει να αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα στην ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το οικονομικό ημερολόγιο, ο πληθωρισμός στην Αγγλία και ο δείκτης εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Michigan, είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις, ενώ αρκετές είναι και οι ομιλίες αξιωματούχων της Fed που είναι προγραμματισμένες για σήμερα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης