Νέο κακούργημα κατά Λαυρεντιάδη για την ΕΛΦΕ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 16:25
Νέο κακούργημα κατά Λαυρεντιάδη για την ΕΛΦΕ
Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για ηθική αυτουργία σε απάτη με δάνεια εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα δίωξη φέρνει τόσο τον κ. Λαυρεντιάδη όσο και τέσσερις συνεργάτες του κατηγορούμενους για την υπόθεση της μεταβίβασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE, στη Νέα Καρβάλη σε δύο άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην εξοφλούνται δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την Alpha Bank.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι για ηθική αυτουργία σε:

●απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου σε βάρος της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου,

●καταδολίευση δανειστών κατ' εξακολούθηση σε βάρος της τράπεζας και

● ψευδής υπεύθυνη δήλωση.

Ως φυσικοί αυτουργοί των παραπάνω αδικημάτων κατηγορούνται τέσσερα πρόσωπα που φέρονται να είναι εκπρόσωποι των εταιρειών ΕΛΦΕ, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD.

Η εισαγγελική έρευνα άρχισε μετά από μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank, το 2016 στην οποία χαρακτηριζόταν παράνομη και συμπαικτική μεθόδευση η  μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.

 Όπως κατήγγειλε η τράπεζα, στόχος της μεταβιβάσης ήταν η ΕΛΦΕ να μείνει ουσιαστικά δίχως αντικείμενο ώστε το Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της στην τράπεζα.

Την ίδια ώρα όμως, οι άλλες δυο εταιρείες, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που είχαν πλέον την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα είχαν και τα κέρδη, χωρίς υποχρέωση καταβολής των χρεών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 16:27