Κουρασμένος στο κορμί, αλλά διψασμένος στην ψυχή και στο μυαλό δήλωσε ο Στίβεν Πίενααρ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Το «αστέρι» της οικοδέσποινας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νότιας Αφρικής, μετά από μια… γεμάτη σεζόν με την Έβερτον στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, μπήκε στην προετοιμασία των «μπαφάνα μπαφάνα» και αγωνίστηκε στο ματς με το Μεξικό στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.

«Έπαιξα πολλούς αγώνες στους τελευταίους μήνες και τα πόδια μου είναι κουρασμένα, αλλά, όσο το μυαλό και η καρδιά μου είναι πρόθυμα, θα συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου τόσο σκληρά, όσο μπορώ να πάω» είπε και συνέχισε:

«Είναι ένα πρωτάθλημα υψηλής έντασης και, όταν προέρχεσαι από μια δύσκολη σεζόν, είναι φυσικό κάποιες φορές το σώμα να ”λυγίσει”. Όμως, για μια διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλεις να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και δεν μπορείς να αφήσεις το σώμα σου να σε περιορίσει. Απλώς πρέπει να συνεχίσεις».