Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μίλησε για την επιβλητική νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας και επεσήμανε ότι οι «οράνιε» θα πρέπει να είναι ρεαλιστές, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ρίξει τους τόνους!

«Όλοι στην Ολλανδία είναι χαρούμενοι. Έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε και τις υψηλές προσδοκίες των φιλάθλων, οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν λιγότερες απ’ ότι άλλες χρονιές. Νομίζω πως λειτούργησε υπέρ μας ότι κανείς δεν περίμενε πολλά από μας, όμως η απόδοσή μας το έχει αλλάξει αυτό», είπε ο Φαν Πέρσι και αναφέρθηκε στη νίκη επί της Ισπανίας:

«Η Ισπανία έχει περάσει τα τελευταία έξι χρόνια, κερδίζοντας ό,τι μπορεί να κερδίσει. Έχει δείξει αρκετές φορές στον κόσμο τι μπορεί να προσφέρει. Είναι υπέροχο το να σταματάς το σερί τους, αλλά σαν χώρα δεν πρέπει να προτρέξουμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε πως συγκρατούμε, όχι μόνο τους ανθρώπους και τους φιλάθλους, αλλά και τους εαυτούς μας. Η διοργάνωση έχει μόλις αρχίσει. Καταφέραμε να κάνουμε μια εντυπωσιακή αρχή, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να πάρουμε το τρόπαιο».

Ο αρχηγός των «οράνιε» αναφέρθηκε και στις συμβουλές που έδωσε ο Λουίς Φαν Γκάαλ για τη συνέχεια: «Ο προπονητής μας δεν εντυπωσιάζεται εύκολα και μας αφήνει να το γνωρίζουμε. Έχουμε οδηγίες να κρατάμε την μπάλα, αλλά όχι με φόβο. Πιστεύει πως είμαστε τόσο καλοί όσο είναι οι υπόλοιποι και το έδειξε στο ματς κόντρα στην Ισπανία».