Την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να εξετάσει πιθανή παράταση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά γνωστοποίησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων, Σούλας Μερεντίτη, με θέμα «Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων».

«Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει όλα τα δεδομένα ώστε να βοηθηθούν όλα τα έργα, ενώ προτίθεται να εξετάσει εκ νέου τις προθεσμίες που ισχύουν για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και ταυτόχρονα σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναζητηθεί μια διευκόλυνση, που να εξυπηρετεί όλα τα μέρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΠΕΚΑ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην περίπτωση των αγροτικών φωτοβολταϊκών και στη στάση της πολιτείας όσον αφορά την υλοποίηση των εν λόγω επενδύσεων ανέφερε μια σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Οι αγρότες με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3851/2010, μπήκαν στον ειδικό κατάλογο και τα αιτήματα σύνδεσής τους εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα.

• Εξαιτίας αυτής της ρύθμισης, η ΔΕΗ έχει ικανοποιήσει σε αδειοδοτικό επίπεδο σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων.

• Η ΔΕΗ επίσης, παρείχε πρόσθετη διευκόλυνση στους αγρότες. Οι αγρότες δεν είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλουν τις δαπάνες σύνδεσης, μπορούν μόνο με εγγυητική επιστολή να προχωρήσουν στη σύμβαση σύνδεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Η ΔΕΗ παρέχει στους αγρότες προθεσμία 3 μηνών για την υποβολή ελλειπόντων εγγράφων. Σε αυτή την προθεσμία έχει δοθεί παράταση επιπλέον 2 μηνών για υποβολή εγγράφων (άρα οι τρεις μήνες έγιναν 5).

Πηγή:energypress
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης