Πώς οι σκύλοι επικοινωνούν με τα αυτιά τους;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, 05:52
Πώς οι σκύλοι επικοινωνούν με τα αυτιά τους;

Εκτός από τη φωνή τους, τα σκυλιά επικοινωνούν και με το σώμα τους. Συγκεκριμένα τα αυτιά τους, είναι το μέλος του σώματός τους που χρησιμοποιούν περισσότερο, για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους.

Σε αντίθεση με τα δικά μας, τα οποία είναι επίπεδα και πολλές φορές κρύβονται κάτω από τα μαλλιά μας, τα αυτιά ενός σκυλιού είναι εμφανή, με μακριά πτερύγια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυτιά των σκύλων έχουν διπλή λειτουργία. Χρησιμεύουν για να ακούνε αλλά και για να επικοινωνούν.

Έχουν τουλάχιστον 18 μυς και μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Μπορούν να πιάσουν υπερηχητικούς ήχους και να ακούσουν πράγματα που δεν πιάνει το ανθρώπινο αυτί.

Πώς εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τα αυτιά τους;

Χαρούμενος και χαλαρός

Σε αυτή την περίπτωση, τα αυτιά μένουν στην κανονική τους θέση. Σε σκύλους που τα αυτιά τους είναι φυσιολογικά πεσμένα, θα παραμείνουν εκεί, ενώ σε σκύλους με όρθια αυτιά δεν θα κινηθούν ούτε εμπρός ούτε πίσω. Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος δείχνει χαλαρός και αδιάφορος για το τι συμβαίνει γύρω του. Δεν αισθάνεται απειλή. Η στάση του συνοδεύεται από ένα σώμα χαλαρό, με το στόμα ελαφρά ανοιγμένο.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, 05:52