Επένδυση στους… πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 09:58
Επένδυση στους… πρόσφυγες
Σχέδιο με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Πρόσφυγες που μπορούν να επενδύσουν 250.000 ευρώ αναζητεί η κυβέρνηση​
Ο Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Σκάι, ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Δεν θέλησε, πάντως, να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».Αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι «μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση». Σχετικά με τη φράση του «ο Μουζάλας δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο», ο κ. Μάρδας είπε πως ήταν μία λεκτική υπερβολή.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 13:15