Εχθρούς στο ΠΑΣΟΚ αναζήτησε κατά την απολογία του την Πέμπτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εκτός από τον εξάδελφό του, Ν. Ζήγρα, κατηγόρησε πρώην συντρόφους του ότι τον ενοχοποίησαν.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι στοχοποιήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος μάλιστα συνεργάστηκε για τον λόγο αυτό με τον εξάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Ν. Ζήγρα..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμασταν στόχος του ίδιου του Παπανδρέου ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κ. Σημίτη, αν και ο τελευταίος τον θεωρούσε μικρό και λίγο. Αλλά τον αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όταν έχασε από τον Καραμανλή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άκης Τσοχατζόπουλος. .

Σε μία χειμαρρώδη απολογία, ο πρώην υπουργός, αφού καταλόγισε στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή ότι «έστησε έναν ολόκληρο μηχανισμό», υποστήριξε πως ο εξάδελφός του μαζί με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη τον ενοχοποίησαν. «Δεν ξέρω πώς αφού χρήματα σε εμένα δεν έφτασαν. Δεν είχαν καμία σχέση με εμένα όλα αυτά. Κατέρρευσε η κατηγορία της δωροδοκίας, τα χρήματα έμειναν στα χέρια των αντιπροσώπων των εταιριών, των πρακτόρων και άλλων».

Αναφέρθηκε τέλος στο περιβόητο σπίτι επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Τσοχατζόπουλου για να εμπλακεί τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του. «Έγινε τραπεζικός δανεισμός για την αγορά. Όμως, ταίριαζε στα σχέδιά τους. Από καιρό το είχαν στήσει αυτό το τροπάριο. Ήταν όλα δηλωμένα. Είναι μία σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας για να μας εκθέσουν, να μας καταγγείλουν γιατί είχαν μεγάλο πολιτικό όφελος. Κάθε προσπάθεια μετρούσε για αυτούς πολιτικά. Γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι αν με άφηναν μετά τον Σημίτη ή τον Παπανδρέου, θα ήταν μία δραματική εξέλιξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης